Thursday, 4 August 2011

Kemenangan vs Kemaafan >>

Hey Assalammualaikum.......
Hah today aku nk share dgn korang smua about kemenangan n kemaafan...

Do u know about this ???
Actually al-kisahnya mcm nie.......

If korang pernah bergaduh dgn someone about small matter or anything la kan...
Aku nasihatkan korang supaya cepat-cepat minx maaf dengannya....
Walaupun korang xbersalah...but utk xmengeruhkan keadaan tu kan..
Better u g r MINX MAAF....

Korang mesti ingat 1 benda...
"N" u must to remember this....
Tidak semestinya kita meminta maaf tu membawa erti kita menyerah diri n....
Seolah-olah kita btol2 bersalah...
Your perception that's NOT TRUE !!!!
REMEMBER THIS !!!

Lebih baik kita mengalah dengannya....
n...biarkan tanggapannya bahawa kita nie dah bat salah dgn nya..
Memang sebenarnya itu yg ingin dia dengarkan...
" N".....
Dya boleh ketawa dgn sepenuh hati menyangka kan kita dh mengaku kalah....
BUT !!!! REMEMBER >>>
Kita sebenarnya X PERNAH KALAH...
Kita sebenarnya menang pada diri kita sendiri
Kita berani meminta maaf walaupun pada hakikatnya kita xbersalah...

" N " the most important thing....
Biarkan kemenangan itu dia rasai...\
Tapi sebenarnya....N pada hakikatnya...
Kemenangan yang sebetolnya adalah milik kita...
HEY HEY YOU GET IT !!!
YOU GET IT >>> (^_^)

So........that all from Farmelia....
Sesungguhnya yang buruk itu datang dari kami..n...yang baik itu datangnya daripada Allah s.w.t...
Thanz 4 read this......

If u r like it...
Tekan button like tu awww.....
byubye.......(^_^)

No comments:

Post a Comment

Tentang Kami Aishiteru..

My photo
Jitra, KedAh, Malaysia
Hey hey hey... firstly thank bcoz u all sudi masok blog nie....n...especially 4 fwenz yg dh follow this blog nie la... blog nie actually masih new n mcm2 bnda da...al maklumla baru mula mencuba dlm pembikinannya... so klau serabut 2 jgn kata pa2 la wey... N 4 your inform jgak blog nie ditubuhkan oleh farmelia sdn.bhd... hihi...so jgn ssegan silu utk slalu lawati blog nie n byk2kn la coment n sebar2kn la ea kpd org lain ok... (^_^)