Wednesday, 31 August 2011

Selamat Hari Raya >>

hye...
selamat hari raya maaf zahir batin..........
andai ada terkasar bahasa terkutuk terkata harap dimaafi yea.....
especially for my all fwenz.....
'SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR BATIN "
(^_^) HEE.......

Saturday, 13 August 2011

Oh my God !!!!!!! trial spm>>> all my fwenz must 2 read !!!!!

Assalammualaikum................
hey hey hey........
Trial spm r besok >>>>>
mati aku...persiapan tunggang langgang.....
oh tidak !!!! mengapa ini berlaku ???? hendak ku hentikan jam yg berputar tuuu.....
tapiiiii.........aku xmampu laaa......aku bukan mcam DOREMON !!
hmmmm........
mamy !!!!! mama !!!! ibu!!! mak !!!!!!!
Dadyy!!!!!papa!!!abah!!!bapak !!!!!!!!
help me!!!! help mee >>>.
cheq takot huhuhu..... :(

Dah dah....xpayah dok merapu lagi........
Time 2 study r >>>>
 lastly 4 all my fwenz .>>
especially student 5cemerlang smkpk........
wish u all do the bez okay !!!!
REMEMBER !!!!!
DAPATKAN TIKET 4 YOUR FUTURE !!!!
Kini berada hangat di pasaran >>>

Hey hey.......
Good Luck ......>>>>
(^_^) Trial SPM 2009......

Wednesday, 10 August 2011

Aku JADI aku >>

Hey hey hey...
Aku Pusing..
Aku pening...
Aku jatuh..
Aku rasa..
Aku sakit.....
Aku jerit sekuatnya..
Aku nangis se feelingnya..

Lastly..
Aku bengong seketika >>> mmmmm........
Lantas ku bangun semula...
Hey Hey Hey......
Wake up wake up...

No LOVE...
NO HEART...
NO SAD....
Make me feel..so..........cool.......

BE YOUR SELF !!!!!!!!!!!
DON'T CHANGE YOUR SELF 4 SOMEONE WANT 2 PLAY WITH U.....
I BE WHO I AM ...(^_^)
i feel so happy..
I FEEL GOOD..................
bling..bling...bling...bling..........
(^_^)


Sunday, 7 August 2011

Dugaan !!!! ku Pasrah >>

Aaaarrrgghhhhhh tension !!!!!
Hendak ku baling ja apa yg da kat tgn  nie ha kalau ikutkan hatiku........
Nasibla aku tersedar n CEPAT2 KU lafazkan "astafirullahalazim........."aku sedang bepuasa nie....
SABO JELA......
Meme banyak dugaan dohhh....
Motifnya >>>
SaJo nK KhabOr Aku poasa hri nie dohhh.......hahahha
daaaa.......(^_^)hiii......

Thursday, 4 August 2011

Kemenangan vs Kemaafan >>

Hey Assalammualaikum.......
Hah today aku nk share dgn korang smua about kemenangan n kemaafan...

Do u know about this ???
Actually al-kisahnya mcm nie.......

If korang pernah bergaduh dgn someone about small matter or anything la kan...
Aku nasihatkan korang supaya cepat-cepat minx maaf dengannya....
Walaupun korang xbersalah...but utk xmengeruhkan keadaan tu kan..
Better u g r MINX MAAF....

Korang mesti ingat 1 benda...
"N" u must to remember this....
Tidak semestinya kita meminta maaf tu membawa erti kita menyerah diri n....
Seolah-olah kita btol2 bersalah...
Your perception that's NOT TRUE !!!!
REMEMBER THIS !!!

Lebih baik kita mengalah dengannya....
n...biarkan tanggapannya bahawa kita nie dah bat salah dgn nya..
Memang sebenarnya itu yg ingin dia dengarkan...
" N".....
Dya boleh ketawa dgn sepenuh hati menyangka kan kita dh mengaku kalah....
BUT !!!! REMEMBER >>>
Kita sebenarnya X PERNAH KALAH...
Kita sebenarnya menang pada diri kita sendiri
Kita berani meminta maaf walaupun pada hakikatnya kita xbersalah...

" N " the most important thing....
Biarkan kemenangan itu dia rasai...\
Tapi sebenarnya....N pada hakikatnya...
Kemenangan yang sebetolnya adalah milik kita...
HEY HEY YOU GET IT !!!
YOU GET IT >>> (^_^)

So........that all from Farmelia....
Sesungguhnya yang buruk itu datang dari kami..n...yang baik itu datangnya daripada Allah s.w.t...
Thanz 4 read this......

If u r like it...
Tekan button like tu awww.....
byubye.......(^_^)

SpM >>> Fuhhh...............mAntappp..... 2011 (^_^)

Anda adalah siapa yang anda fikir .. untuk peroleh bez resutl 4 your spm...

Andai ko fikir ko tewas , hey ko akan tewas..
Bila ko fikir ko takut , ko akan btol2 takot la beb..
If ko suka menang but ko fikir ko xboleh..
Besar kemungkinan ko xakan menang rr..

Jika ko fikir ko akan kalah..of coz ko akan kalah r..
why???
BECAUSE......

Di dunia ini telah kita temui...
Kejayaan seseorang tu bermula dari niat seseorang tu..
Semuanya tertanam di dalam mindanya..

Jika ko fikir ko tersisih..ko akan btol2 tersisih..

Korang sepatutnya berjiwa besar utk maju..
Hey hey hey...
Korang patut yakin r pada diri..
Before u get a something tu la,,,,
 but if u want it laaa...

We must remember one thing..
Life struggle not always come forward to human that is strong and fastonly.
Late slow human which successfully was human
THINK HIM CAN..

Aku pasti boleh >>
SPM 2011 KINI DALAM GENGGAMAN KU...
Chaiyok chaiyok !!!
(^_^)




<>

Monday, 1 August 2011

Study Group >>

Hey hey hey ....
Alhamdulilah.....kini dengan skype kita boleh bat study group taw.....
Mudahkan....hah...especially for gurl...
xperlu la keluar rumah lagi bcoz kat rumah pun boleh bat study group loo............
kalau gurl or boy tu tetap nk kuar jgk..hah tu mesti ada smething tuu....
Kan skype dah da video call siap dgn pakej group lagi ada pe hal la nk kuar lagi.....???
knpe ? u all nk cakap study dalam vdeo call xseronok bcoz xreal ?????
hey hey....
orang selalu cakap kalau hendak seribu daya...
but...
kalau xnak...seribu dalih laaa....
Walaupun di mana kita berada  jua...
kalau hati tu dah di sertakan niat semua benda mesti jadi beb !!!
Semuanya terletak pada niat seseorang tuuu .....

SO TEGASNYA SEKALI LAGI !!
Belajar secara group dalam skype dapat mengelakkan masalah lain berlaku...
but..if da sesetengah manusia yang buat benda len dalam video call tu...
korang pikir2 r sendiri...
tuhan nampak semua perbuatan yang kita lakukan taw..
 ( wah...alah pidato gitu deh...hihi )

so... that all...
thanz 4 geng study group fiqa n ema dany...hihihi
thanz 4 this read...(aku pown xtaw pa yg aku tuls..)
kalau xpuas hati sila tinggalkan komen anda...ok >>> (^_^)

Sunday, 31 July 2011

hAppy RaMDHAN dAYs...

hEy Hey Hey >>>>>
RaMaDhAn DaTAnG laGI....
Ku bersyukur ke hadrat mu ya allah
kerana engkau memberikanku kesempatan lagi untuk ku merasai kehangatan ramadan ini....
aminnnn..........

Di kesempatan ini....
kepada seluruh umat islam di muka bumi ini...especially to my family n fwenz....
aku ingin mengucapkan selamat menyambut ramadhan al-mubaraq....
Puasa taw...jangan xpuasa pulakk......

Thanz 4 read... (^_^)

Saturday, 30 July 2011

Princess From Paradise....

i am so grateful to God for your gift ya allah....
i am so proud....i have this....
Engkau telah mengurniakan seorang penghuni syurga dalam keluargaku..
Ini amat membanggakan aku kerana aku mempunyai seorang kakak yang merupakan penghuni syurga...
Aku memohon maaf kepadamu ya allah...
Jika aku selama ini alpa atau lupa akan kurniaanmu kepada ku ya allah...
Sesungguhnya aku seorang insan yang lemah dan sering melakukan kesilapan...
Jika tempat KAKAK KU di syurga...tetapi aku ?????
masih tercari-cari di mana keberadaan aku nanti...SYURGA or NERAKA ??
Akan ku jaga anugerahmu dengan sebaiknya ya allah
walaupun ada rintangannya...
Aku tetap akan terima apa jua balasan darimu jika aku gagal menjaganya....

I LoVe U mY lOvEly SisTer >> maafkan aku andai ada terkasar denganmu...


 nie pic kakak ku Mas Amira di putrajaya.
taken by me >>hihi..


Baik-baik chaq...nanti jatuh dalam tuuu....
hihihi...



<<< TERIMA KASIH DI ATAS KURNIAANMU YA ALLAH >>>


MaKaN uNtUk SaMbUt RamAdHaN... (^_^)

Sukanya.........
semalam i dapat makan piza.........hihihi........
sedapppp taw........tambah2 ade cop "Free"..........hihi.....

nie hahh.........da bentuk love lagi tawww.....jgn jeles yea....(^_^)hii...
thanz 4 u bcoz u want to pay this piza for meee.....hihihi....

Friday, 29 July 2011

ThE mEaN!nG oF HoNeSTy & SiNcEriTy ...

hEy HeY hEy....
korang tahu apa itu kejujuran  N keikhlasan x???

kEjUjURAn & KeIkHlAsAn.....
Adalah benda yg paling penting dalam sesuatu perhubungan tu......
sAmaada dalam hubungan persahabatan , percintaan or kekeluargaan....
TaPi malangnya skunk nie...
owg slalu x mgutamakn kejujuran dalam sesuatu perhubngan...
Harta, rupa paras n pangkat menjadi keutamaan orang skunk nie....
hey......ape la owg skunk nie.....
Actually...
Kejujuran tu akan membuatkan sesuatu perhubungan itu menjadi lebih memberi sejuta erti...
aND.....
Sesuatu perhubungan itu akan bertambah sempurna...
Jika sesuatu perhubungan itu dilahirkan dengan keikhlasan dari dalam hati nurani seseorang tu...
Semunya terletak dihati....jika hati kita selalu melahirkan rasa keikhlasan n kejujuran...
sudah semestinya sesuatu perhubungan itu akan berkekalan...
so...........

BECOME ONE OF THE HONEST AND SINCERE IN ALL THE WORKS
WILL ALWAYS SMILE MAKES US JOY
(^_^)



 Thanz 4 read....



Tentang Kami Aishiteru..

My photo
Jitra, KedAh, Malaysia
Hey hey hey... firstly thank bcoz u all sudi masok blog nie....n...especially 4 fwenz yg dh follow this blog nie la... blog nie actually masih new n mcm2 bnda da...al maklumla baru mula mencuba dlm pembikinannya... so klau serabut 2 jgn kata pa2 la wey... N 4 your inform jgak blog nie ditubuhkan oleh farmelia sdn.bhd... hihi...so jgn ssegan silu utk slalu lawati blog nie n byk2kn la coment n sebar2kn la ea kpd org lain ok... (^_^)